Kyllinglår med asiatisk coleslaw og ingefær- og peanøttdressing

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kyllinglår

Bland sammen koriander, thaibasilikum, vårløk, fiskesaus, 2 ss olje, limejuice, limeskall, honning, ingefær, salt og pepper i en bolle.

2

Ha kyllinglårene i en plastpose og hell i urteblandingen. Kna godt på utsiden av posen og mariner i minst 2 timer, gjerne over natten. Klem litt innimellom på posen.

3

Forvarm ovnen til 230 °C. Ta kyllinglårene ut av marinaden, legg dem i en ildfast form og pensle dem med resten av oljen. Krydre eventuelt med litt ekstra salt og pepper og bak i ca. 25 minutter, til kjernetemperatur er 70 °C. Snu dem gjerne et par ganger underveis.

4

Coleslaw

Bland alle ingrediensene til dressingen og sett til side.

5

Kok edamamebønner i et par minutter og ha i en stor bolle. Bland inn kål, gulrot og vårløk. Hell over dressingen og bland godt.

6

Dryss over nøtter og koriander. Server coleslaw med bakte kyllinglår.