Dwaeji Bulgogi (Spicy korean pork) er svinekjøtt i tynne skiver, marinert med gochujang-saus, som grilles kjapt.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Del Pork belly strips i lange strimler på ca. 2 cm.
2
Del løk, pære og det hvite på vårløken i biter (del det grønne i tynne skiver og spar til senere) skrell og del ingefær i skiver. Ha alt i en blender sammen med hvitløksfedd og kjør til puré. Legg over i en blandebolle. Bland inn gochujang, gouchugaru, soyasaus, rissirup, mirin, sesamolje og svart pepper.
3
Legg pork belly stripsene i marinaden og vend dem godt. Dekk med plast og sett kaldt i minst 1 time, opptil et døgn.
4
Grill stripsene direkte på høy varme i 4-6 minutter til lett karamelliserte. Snu jevnlig underveis. Del stripsene i biter og dryss over vårløkringer og sesamfrø.
5
Kok opp resten av marinaden og la småkoke i 5 minutter. Juster med riseddik og soyasaus hvis det trengs.
6
Server med pork belly strips med ssamjang dip og kokt ris.