Fremgangsmåte
1
Lag 1
Hakk løk, hvitløk, gulrot, selleri og persille fint og fres blankt i olje i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha grønnsakene over i en bolle og bland med lammekjøttdeig og brødsmuler, sett til side.
2
Lag 2
Hakk sjalottløk og fres blankt i olje. Tilsett salt, pepper, kanel, nellik, muskat og Calvados. La brennevinet fordampe og ha blandingen over i en bolle. Hakk kyllinglever grovt, vend med grønnsaksblandingen og sett til side.
3
Lag 3
Del bacon i biter og stek gyllen i en varm panne. Del eple i små biter, hakk sjalottløk og salvie og tilsett i pannen. Stek i noen minutter til og ha blandingen over i en bolle. Del kyllingfilet i biter og vend med baconblandingen, svinekjøttdeig, sennep, salt og pepper - og sett til side.
4
Kle bunnen av en springform med høye kanter (ca. 21 cm i diameter) med bakepapir. Legg tre butterdeigsplater på et bakebord, la kantene overlappe litt og kjevle ut paideigen. Kle formen med deigen, la deigen stå 1 cm over kanten. Klipp bort overflødig deig og spar til pynt. Prikk bunnen godt med en gaffel.
5
Fyll bunnen av formen med lammekjøttfarsen, og legg et lag savoykål-blader på toppen. Fortsett med kyllingleverfarse og legg på et lag kålblader, og så tilslutt kylling- og svinefarsen. Dekk toppen med baconskiver.
6
Forvarm ovnen til 220°C. Kjevle ut de to siste butterdeigsplatene til et lokk og legg på toppen av paien, trim kantene og spar avskjæret til pynt. Klem deigkantene sammen og brett kantene inn så deigen er innenfor kanten av formen, bruk en gaffel til å forsegle kantene. Prikk eller snitt toppen. Form pynt av resten av butterdeigen og legg på toppen av paien. Visp sammen egg og pensle toppen.
7
Stek paien i ovnen i 30 minutter. Legg bakepapir løst over toppen, senk temperaturen til 180 °C og stek videre i 40 minutter. La avkjøle helt. Varm til lun før servering.
Andre oppskrifter med kyllingfilet
Fettuccine Alfredo med kyllingfilet
Oppskrift
Ramen med Livèche kyllingfilet
Oppskrift
Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos
Oppskrift
Livèche Kyllingfilet med kremet pesto
Oppskrift
Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon
Oppskrift
Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål
Oppskrift
Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat
Oppskrift
Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme
Oppskrift
Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat
Oppskrift
Asiatisk kyllingsuppe
Oppskrift
Kylling Shawarma
Oppskrift
Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)
Oppskrift
Sitronkylling i form
Oppskrift
Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus
Oppskrift
Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing
Oppskrift
Fajitas med kylling
Oppskrift
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift
Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa
Oppskrift
Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones
Oppskrift
Philly cheese Livèchekyllingsandwich
Oppskrift
Popcorn-Livèche med sursøt dip
Oppskrift
Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør
Oppskrift
Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn
Oppskrift
Asiatisk currysuppe med Livèchekylling
Oppskrift
Fylt kyllinglår med risotto
Oppskrift
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift
Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Oppskrift
Hawaii - Huli huli kylling
Oppskrift
Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets
Oppskrift
Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Oppskrift
Livèche-schnitzel panert på tre måter
Oppskrift
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift
Urtestekt Livèche kyllingbryst med rødbete- og bokhveterisotto
Oppskrift