Kebab med tahinidressing og granateplesyltetøy

  • min

  1. Rist spisskummen, fennikelfrø og kardemomme lett i en tørr, varm panne. Ha over i en morter med kanel og mos til fint krydder. Elt krydderet inn i lammekjøttdeigen med salt til en seig deig. Finhakk bladpersille, hvitløk og løk og vend inn.

  2. Del deigen i emner på ca. 50 g og klem hvert emne godt rundt et grillspyd. Form den som en pølse rundt spydet. Pensle kjøttet med olivenolje og grill på høy varme til alle sider er gylne og kjøttet har ønsket kjernetemperatur.

  3. Strimle issalat, skjær agurk i skiver og rødløk i båter. Fordel utover et serveringsfat, legg på spydene, drypp over tahinidressing og server med granateplesyltetøy og sitronbåter.

  4. Tahinidressing
    Rør ut tahinipastaen med sitronsaft og vann til en glatt dressing. Smak til med salt og pepper.

  5. Granateplesyltetøy
    Bank ut kjernene fra granateplene og ha i en kasserolle med brunt sukker, sitronsaft, lønnesirup og stjerneanis. Kok opp og la småkoke i ca. 20 minutter eller til syltetøykonsistens. Sett til side og avkjøl. Blir syltetøyet for tykt når det er avkjølt, kan du spe med litt vann.