4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Finhakk sjalottløk til sausen og fres i smør i en gryte til mykt, ca. 5 minutter. Ha i kraft og knuste einebær og kok til ønsket reduksjon (her kommer det an på hvor nedkokt kraft du bruker i utgangspunktet).
Rør inn kremfløte og brunost og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil om du ønsker en helt glatt saus.
2
Sett ovnen på 210 °C. Del potetene i båter, vend med olje, krydre med salt og pepper og spre utover et stekebrett. Legg på biter av smør og stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til gylne og gjennomstekte. Vend på potetbåtene et par ganger underveis.
3
Del sopp og løk i halve eller kvarte og fres i smør med salt og pepper.
Varm karbonadene i panne eller i ovn og server med ovnsbakte poteter, viltsaus og stekt sopp med løk.
Dryss over litt finhakket persille og server med ripsgelé.
Andre oppskrifter med karbonade

Karbonadesmørbrød på 5 ulike måter
Oppskrift

Karbonader med løk
Oppskrift

Høyt karbonadesmørbrød med aioli
Oppskrift

Karbonader med egg på pannestekt landbrød
Oppskrift

Hawaii - Loco Moco
Oppskrift

Biffkarbonader med løk, poteter og brun saus
Oppskrift

Kyllingkarbonader med fløtepoteter og brokkoliblanding
Oppskrift

Reinsdyrkarbonader med bakte rotgrønnsaker, tyttebær, brun saus og kokte poteter
Oppskrift

Kyllingkarbonader med urterømme, bakte neper og potet
Oppskrift