4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Finhakk sjalottløk til sausen og fres i smør i en gryte til mykt, ca. 5 minutter. Ha i kraft og knuste einebær og kok til ønsket reduksjon (her kommer det an på hvor nedkokt kraft du bruker i utgangspunktet).
Rør inn kremfløte og brunost og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil om du ønsker en helt glatt saus.
2
Sett ovnen på 210 °C. Del potetene i båter, vend med olje, krydre med salt og pepper og spre utover et stekebrett. Legg på biter av smør og stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til gylne og gjennomstekte. Vend på potetbåtene et par ganger underveis.
3
Del sopp og løk i halve eller kvarte og fres i smør med salt og pepper.
Varm karbonadene i panne eller i ovn og server med ovnsbakte poteter, viltsaus og stekt sopp med løk.
Dryss over litt finhakket persille og server med ripsgelé.
Andre oppskrifter med karbonade
Karbonadesmørbrød på 5 ulike måter
Oppskrift
Karbonader med løk
Oppskrift
Høyt karbonadesmørbrød med aioli
Oppskrift
Karbonader med egg på pannestekt landbrød
Oppskrift
Hawaii - Loco Moco
Oppskrift
Biffkarbonader med løk, poteter og brun saus
Oppskrift
Kyllingkarbonader med fløtepoteter og brokkoliblanding
Oppskrift
Reinsdyrkarbonader med bakte rotgrønnsaker, tyttebær, brun saus og kokte poteter
Oppskrift
Kyllingkarbonader med urterømme, bakte neper og potet
Oppskrift