1 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Bruk romtempererte ingredienser når du lager aioli. Riv hvitløk fint og kjør i en kjøkkenmaskin med ballongvisp sammen med eggeplommer, sennep, eddik, salt og pepper.
2
Spe med solsikkeolje i en tynn stråle mens maskinen går til du har en tykk og fast aioli. Tilsett kaldt vann og kjør til landingen blir lys og luftig. Spe med resten av oljen og juster ev med mer vann om blandingen blir for tykk. Smak til med salt og pepper og ev. litt sitron.
3
Sprøstek baconskivene. Rist brødskiven og del i to.
Varm karbonadene i en stekepanne eller i ovnen. Smør skivene med aioli og topp med salat, karbonade, sprøstekt bacon, tomat og rødløk. Legg dem ev. lagvis og stikk en pinne gjennom for å holde dem på plass.
Topp med små sylteagurker.
Andre oppskrifter med karbonade

Karbonadesmørbrød på 5 ulike måter
Oppskrift

Karbonader med løk
Oppskrift

Karbonader med viltsaus, stekt sopp og ovnsbakte poteter
Oppskrift

Karbonader med egg på pannestekt landbrød
Oppskrift

Hawaii - Loco Moco
Oppskrift

Biffkarbonader med løk, poteter og brun saus
Oppskrift

Kyllingkarbonader med fløtepoteter og brokkoliblanding
Oppskrift

Reinsdyrkarbonader med bakte rotgrønnsaker, tyttebær, brun saus og kokte poteter
Oppskrift

Kyllingkarbonader med urterømme, bakte neper og potet
Oppskrift