6 glass porsjoner
Fremgangsmåte
1
Smelt sukkeret forsiktig i ei panne, og hell sukkeret over i en form.
Lages i porsjonsglass, hell gjerne karamellen på ett bakepapir, og la den stivne.
Brekk den deretter opp i biter som fordeles på glassene.
2
Varm opp melk, fløte, sukker og splittet vaniljestang opp til kokepunktet, skru av varmen og la dette trekke i ti minutter. Fjern vaniljestangen.
Visp sammen eggene, og bland med væsken.
3
Hell i form eller glass. Stek i vannbad på 120°C i ca 1 1/2 time for formen og ca 30 minutter på glassene.
Karamellpuddingen i form kan gjerne stå til dagen etterpå, før den skjæres løs fra kanten og hvelves på fat.
4
Pynt med pisket krem, friske bær og evt. sukkersaltede nøtter og frø.
5
Sukkersaltede nøtter og frø
Grovhakk nøttene, rist de lett i varm panne, tilsett så frøene.
Ha på sukker og salt, og smelt sukkeret ned til karamell.
Hell massen utover på bakepapir, og avkjøl. Bryt opp i biter og garnèr.
Andre dessertoppskrifter
Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker
Oppskrift
Karamellpudding
Oppskrift
Lemoncurd
Oppskrift
Sjokolade- og nøttekuber med vaniljeis og appelsin
Oppskrift
Tilslørte bondepiker
Oppskrift
Kardemommevafler med tre toppinger
Oppskrift
Pannekaker med vaniljeis og salt karamellsaus
Oppskrift
Sjokolademousse
Oppskrift