4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Ha kalvekjøttet i en gryte med urter og pepper, og hell i nok vann eller kraft i til akkurat dekket, ca. 2 liter. Kok opp og la koke til kjøttet begynner og bli mørt, ca. 1 time. Skum av underveis.
2
Skrell og del gulrot og sellerirot i biter. Del småløk i to og ev. store sopp i biter. Ha alt i gryten og kok videre i ca. 30 minutter.
3
Sil av kraften, sett til side, og fjern urtene fra kjøttet og grønnsakene.
4
Lag jevning ved å smelte smør i en gryte. Rør inn mel til en klumpfri blanding. Spe gradvis med 8-10 dl av kokekraften til en tykk saus. La det koke opp og smak til med salt og pepper.
5
Vend inn kokt kjøtt og grønnsaker, og varm opp før servering.
Andre oppskrifter med kalv
Kalvestek med smørdampet brokkolini
Oppskrift
Stekt kalvebrissel med ertekrem, syltede beter og trøffelskum
Oppskrift
Soyamarinert kalvefilet med lettsyltet agurk- og rødløksalat
Oppskrift
Kalvestek med bakte syrlige rotgrønnsaker
Oppskrift
Carpaccio av kalv med rømmedressing
Oppskrift
Pepperbiff av kalv med bakt potet og peppersaus
Oppskrift
Dudefood: Pulled veal brisket
Oppskrift
Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy
Oppskrift