4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Pickles
Rens og kutt gulrøttene i tynne skiver, småløk i to på langs. Del blomkål i buketter. Vask og tørk vårløk og del i tre. Kok opp laken unntatt krydderne.
Legg grønnsakene i. Kok opp på ny.
Ha stjerneanis, sennepsfrø og allehånde i et stort syltetøyglass. Hell den varme blandingen over. Skru på lokket.
Avkjøl. Oppbevar i kjøleskap.
2
Kalkunfilet
Skjær fileten i skiver og bruk den kald eller varm skivene i convectionovn (stek+damp) på 160 °C i ca. 10 min.
3
Ramsløkdressing
Pisk eggeplommer med sitronsaft og skall til luftig konsistens.
Spe forsiktig med olivenolje i en tynn stråle vekselvis med ramsløkpuré mens du pisker til majoneskonsistens. Ikke spe for fort.
Visp opp seterrømme med gaffel og vend den forsiktig inn i majonesblandingen.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker til slutt.
4
Anretting
Skjær kalkunkjøttet i tynne skiver. Vask, rens og tørk salatbladene.
Anrett sandwichen ved å legge en rugbrødskive på porsjonsfat eller tallerken.
Legg på salatblad, kalkun, tomat, agurk, bacon, gruveost og en skive til slutt.
Server med ramsløkdressing og pickels.
Andre oppskrifter med kalkunfilet
Kalkunfilet med blomkålrisotto
Oppskrift
Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat
Oppskrift
Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
Oppskrift
Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær
Oppskrift
Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
Oppskrift
Kalkunpålegg med grønnkål-chips
Oppskrift
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Oppskrift
Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos
Oppskrift
Tom yam suppe med kalkun og nudler
Oppskrift
Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip
Oppskrift
Inas kalkunrullade med sitron, five spice og pistasj
Oppskrift