Kalkunrullade med Santa Kristina spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
- min
Denne oppskriften er utviklet av Det norske kokkelandslaget junior.
-
Sett stekeovnen på 120 °C.
Grovhakk tomat og fetaost. Bland til glatt masse i blender eller kjøkkenmaskin.
-
Del kalkunfileten i to på langs, men ikke helt igjennom. Bank fileten litt flat.
Smør et stykke aluminiumsfolie med olivenolje. Legg St. Kristina-skinken oppå slik at skivene delvis overlapper hverandre.
Legg på kalkunfilet. Bre utover tomat- og fetaostblandingen.
Rull sammen til en fast rull. Pakk folie rundt.
-
Stikk et steketermometer inn. Stek ved 120 °C til en kjernetemperatur på 70 °C, anslagsvis 30-40 minutter. La den hvile ca. 30 minutter i folien.
-
Ta rullen ut av folien og brun den i smør og olje i panne. Skjær i skiver like før servering.
-
Ovnsbakte poteter: Vask, rens og tørk poteter. Behold gjerne skallet på. Skjær i båter.
Drypp over olje. Krydre med salt og pepper. Stek potetene ved 180-200 °C i ca. 30 minutter mens kalkunrullen hviler.
-
Servér kalkunskivene med ovnsbakte poteter og gjerne nykål, blomkål og en god saus.