Köfte med marinert kålsalat og pistasjpesto

  • min

Köfte er godt krydrete, ofte litt avlange, tyrkiske kjøttboller laget av kjøttdeig. Denne finnes i utallige varianter; Den kan lages av kjøttdeig fra storfe, kalv eller lam – eller en blanding og den kan smaksettes med mange ulike kombinasjoner av krydder.

  1. Mos hvitløk og elt inn i kjøttdeigen med chilipulver, spisskummen, finrevet sitronskall, finhakket bladpersille, salt og pepper til en jevn deig.

  2. Form deigen til avlange kjøttboller (ca. 3x5 cm – ca. 35-40 g per stk.). Brun kjøttbollene på høy varme til de har en fin stekeskorpe. Legg over i en ildfast form og etterstek i ovnen på 200 °C i ca. 7-8 minutter.

  3. Marinert kålsalat
    Finstrimle rødkål, hodekål og rødløk, gjerne med en mandolin, og bland i en bolle med rosiner. Kok opp eplesidereddik, sukker, salt, karve, stjerneanis og chili og småkok til sukkeret er oppløst. Hell over grønnsakene og la avkjøle seg helt.

  4. Pistasjpesto
    Kjør alle ingrediensene til pestoen i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.