4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett ovnen på 200 °C. Fordel tynne skiver med coppa utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, 8-10 minutter.
2
Grovhakk ristet brød til grove smuler.
Skrell jordskokk og del i mindre biter. La gjerne ferdigskrelte jordskokk ligge i kaldt vann med sitron før koking slik at de ikke blir brune.
3
Grovhakk løk og fres i en varm kjele med smør. Tilsett jordskokk og hell på nok kraft til at det dekker godt. Kok opp under lokk, og la småkoke til jordskokkene er møre, ca. 25 minutter.
4
Kjør suppen glatt med stavmikser. Ha i fløte og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
5
Øs opp varm suppe i tallerkener og dander med biter av sprøstekt coppa, grovhakket surdeigsbrød og friske urter.