15 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Brunt smør-iskrem
Brun smøret ved å smelte det på medium varme til gyllent. Sett til side og la melkepartiklene synke til bunnen. Hell av det gyllenbrune klare smøret uten å få med noe av grumset.
Pisk eggeplommer med 50 g sukker. Varm opp melk og resten av sukkeret til rett under kokepunktet. Rør til sukkeret er oppløst. Senk varmen.
Rør ut litt av den varme melkeblandingen med egget, før du blander egget i den varme melkeblandingen under konstant omrøring. Blandingen må ikke koke for da koagulerer egget. Rør inn brunet smør og rømme. Avkjøl blandingen helt, gjerne i kjøleskap over natten.
Kjør blandingen til iskrem i en ismaskin og frys til den har satt seg.
2
Kandisert bacon
Sett ovnen på 200 °C og kle et stekebrett med bakepapir. Legg baconskivene utover og pensle begge sidene med sirup. Dryss over halvparten av sukkeret.
Stek bacon i ovnen i ca. 7 minutter. Snu skivene og dryss over resten av sukkeret. Stek videre til gylne og sprø, ca. 7 minutter. Avkjøl på rist og grovhakk.
3
Montering
La isen være halvtint. Vend inn hakket kandisert bacon og fordel isen utover halvparten av vaflene i et tykt lag, ca. 2 cm. Legg en vaffelplate på toppen av hver og frys til isen har satt seg, ca. 2 timer. Del iskremsandwichene i hjerter (5 stk per plate) og server med litt lønnesirup og dryss over hakket kandisert bacon.
Andre oppskrifter med vafler
Vafler med urter, kremost og skinke
Oppskrift
Vafler med ost og skinke
Oppskrift
Amerikanske vafler med 6 ulike toppinger
Oppskrift
Grove vafler med ost og Tronfjell spekeskinke
Oppskrift
Vafler med bakte epler, vaniljekesam og lønnesirup
Oppskrift
Kardemommevafler med tre toppinger
Oppskrift
Sliders av brisket med to toppings
Oppskrift