4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kalkunfilet
Kok opp melk, rosmarin, hvitløk, salt og sukker. Legg i kjøttet og la det hele trekke ved ca. 85 grader i ca. 40 minutter. Trekk til side og avkjøl i melkeblandingen. Avkjøl helt i kjøleskap.
Ta kalkunfileten opp av melkeblandingen. Tørk av i tørkepapir. Bryt kjøttet i små biter.
2
Bringebærvinaigrette
Kjør bringebær, sennep, sukker og eddik i kjøkkenmaskin eller blender. Spe med olje. Sil. Smak til med salt og eventuelt litt mer sukker til slutt.
3
Salat
Vask, rens og tørk salaten. Riv den grovt for hånd. Rens soppen og rist den gyllen i panne over middels varme i litt smør. Krydre med salt og pepper.
Avkjøl.
4
Anretning
Vend forsiktig inn litt bringebærvinaigrette i salaten; akkurat så den bindes sammen. Løft inn sopp, og kalkunfilet. Strø hele bringebær over.
Servér straks.
Andre oppskrifter med kalkunfilet

Kalkunfilet med blomkålrisotto
Oppskrift

Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat
Oppskrift

Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
Oppskrift

Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
Oppskrift

Kalkunpålegg med grønnkål-chips
Oppskrift

Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Oppskrift

Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos
Oppskrift

Tom yam suppe med kalkun og nudler
Oppskrift

Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip
Oppskrift

Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing
Oppskrift

Inas kalkunrullade med sitron, five spice og pistasj
Oppskrift