6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Nøttesmør
Ha alle råvarene i en kjele. Varm opp til smøret er nøttebrunt.
Pass på så det ikke blir brent. Trekk til side.
2
Kalkun
Sett stekeovnen på 120 °C.
Vask grønnsaker og epler. Skrell dem og kutt i grove biter. Legg i langpanne med hvitløk og rosmarin. Drypp litt olivenolje over grønnsakene.
Dryss rikelig salt og pepper på kalkunen.
3
Stapp litt av grønnsak- og eplefyllet inn i kalkunen. Pensle nøttesmøret over kalkunen til slutt.
Pensle igjen flere ganger under stekingen.
4
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste biten av låret. Stek fuglen til kjernetemperatur 70 °C; det tar anslagsvis 5-6 timer eller natten over. Ta ut kalkunen og la den hvile 35 minutter før den parteres.
Pensle på nytt med nøttesmør før servering.
Andre oppskrifter med hel kalkun
"Hel" kalkun med pistasj og aprikos, epler, sopp og rosenkål. Sellerikrem, kastanjesaus og stekte poteter.
Oppskrift
Inas kalkunrullade med sitron, five spice og pistasj
Oppskrift
Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
Oppskrift
Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær
Oppskrift
Kalkunfilet med blomkålrisotto
Oppskrift
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Oppskrift
Gulrotsuppe med ingefær og skinketopping
Oppskrift
Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing
Oppskrift
Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Oppskrift