Plate lunch: Typisk hawaiisk lunsj som spores tilbake til slutten av 1800-tallet da plantasjene måtte sloss om arbeidskraften og dermed om å tilby den beste lunsjen. Serveres tradisjonelt med hvit ris, makaronisalat og valgfritt kjøtt eller fisk.
6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Biff teryaki
Del kjøttet i skiver, ca. 2-3 cm tykke. Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha i en ildfast form sammen med kjøttet. Pakk plast over og legg kaldt over natten, eller minst 4 timer.
Sett ovnen på 200 °C og stek hele
formen med marinade i ovnen
i 1 time. Snu kjøttet underveis.
Ca. 10 minutter før kjøttet er
ferdig, kan du helle av det som
er overflødig av marinaden.
Du kan eventuelt grille kjøttet
uten marinade.
La kjøttet hvile i 10 minutter og
skjær i skiver på tvers.
Server med grovhakket vårløk
og sesamfrø, kokt ris og
makaronisalat.
2
Kylling kabobs
Skjær kyllingfiletene i passelige biter.
Bland soyasaus, brunt sukker,
mirin, sesamolje, revet ingefær og
finhakket hvitløk i en ildfast form.
Rør så sukkeret løser seg litt.
Hell i juicen fra ananasboksen
(evt bare ananasjuice),
ha i kyllingbitene og dekk med
plast. La marinere natten over,
eller minst 2 timer.
Tre kyllingbiter på 8 grillspyd.
Grill på medium varme i 15-20
minutter, snu jevnlig.
Server med kokt ris og
makaronisalat.
3
Frisk makaronisalat
Kok makaroni med salt i vannet etter anvisning på pakken. Bland eddik, brunt sukker, salt og pepper.
Sil vannet av pastaen og rør inn eddik så
den får trekke godt inn.
Skjær rødløk og selleri i tynne skiver, hakk chili og vårløk. Bland grønnsakene med makaroni og server.
Andre oppskrifter med mørbrad
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift
Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Oppskrift
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift
Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift
«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift
Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift
Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift
Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift
Andre oppskrifter med kyllingfilet
Fettuccine Alfredo med kyllingfilet
Oppskrift
Ramen med Livèche kyllingfilet
Oppskrift
Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos
Oppskrift
Livèche Kyllingfilet med kremet pesto
Oppskrift
Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon
Oppskrift
Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål
Oppskrift
Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat
Oppskrift
Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme
Oppskrift
Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat
Oppskrift
Asiatisk kyllingsuppe
Oppskrift
Kylling Shawarma
Oppskrift
Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)
Oppskrift
Sitronkylling i form
Oppskrift
Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus
Oppskrift
Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing
Oppskrift
Fajitas med kylling
Oppskrift
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift
Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa
Oppskrift
Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones
Oppskrift
Philly cheese Livèchekyllingsandwich
Oppskrift
Popcorn-Livèche med sursøt dip
Oppskrift
Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør
Oppskrift
Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn
Oppskrift
Asiatisk currysuppe med Livèchekylling
Oppskrift
Fylt kyllinglår med risotto
Oppskrift
Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Oppskrift
Hawaii - Huli huli kylling
Oppskrift
Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets
Oppskrift
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Oppskrift
Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Oppskrift
Livèche-schnitzel panert på tre måter
Oppskrift
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift
Urtestekt Livèche kyllingbryst med rødbete- og bokhveterisotto
Oppskrift