Plate lunch: Typisk hawaiisk lunsj som spores tilbake til slutten av 1800-tallet da plantasjene måtte sloss om arbeidskraften og dermed om å tilby den beste lunsjen. Serveres tradisjonelt med hvit ris, makaronisalat og valgfritt kjøtt eller fisk.
6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Biff teryaki
Del kjøttet i skiver, ca. 2-3 cm tykke. Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha i en ildfast form sammen med kjøttet. Pakk plast over og legg kaldt over natten, eller minst 4 timer.
Sett ovnen på 200 °C og stek hele
formen med marinade i ovnen
i 1 time. Snu kjøttet underveis.
Ca. 10 minutter før kjøttet er
ferdig, kan du helle av det som
er overflødig av marinaden.
Du kan eventuelt grille kjøttet
uten marinade.
La kjøttet hvile i 10 minutter og
skjær i skiver på tvers.
Server med grovhakket vårløk
og sesamfrø, kokt ris og
makaronisalat.
2
Kylling kabobs
Skjær kyllingfiletene i passelige biter.
Bland soyasaus, brunt sukker,
mirin, sesamolje, revet ingefær og
finhakket hvitløk i en ildfast form.
Rør så sukkeret løser seg litt.
Hell i juicen fra ananasboksen
(evt bare ananasjuice),
ha i kyllingbitene og dekk med
plast. La marinere natten over,
eller minst 2 timer.
Tre kyllingbiter på 8 grillspyd.
Grill på medium varme i 15-20
minutter, snu jevnlig.
Server med kokt ris og
makaronisalat.
3
Frisk makaronisalat
Kok makaroni med salt i vannet etter anvisning på pakken. Bland eddik, brunt sukker, salt og pepper.
Sil vannet av pastaen og rør inn eddik så
den får trekke godt inn.
Skjær rødløk og selleri i tynne skiver, hakk chili og vårløk. Bland grønnsakene med makaroni og server.
Andre oppskrifter med mørbrad

Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift

Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Oppskrift

Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift

Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift

«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift

Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift

Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift

Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift

Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift

Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift
Andre oppskrifter med kyllingfilet

Fettuccine Alfredo med kyllingfilet
Oppskrift

Ramen med Livèche kyllingfilet
Oppskrift

Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos
Oppskrift

Livèche Kyllingfilet med kremet pesto
Oppskrift

Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon
Oppskrift

Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål
Oppskrift

Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat
Oppskrift

Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme
Oppskrift

Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat
Oppskrift

Asiatisk kyllingsuppe
Oppskrift

Kylling Shawarma
Oppskrift

Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)
Oppskrift

Sitronkylling i form
Oppskrift

Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus
Oppskrift

Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing
Oppskrift

Fajitas med kylling
Oppskrift

Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift

Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa
Oppskrift

Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones
Oppskrift

Philly cheese Livèchekyllingsandwich
Oppskrift

Popcorn-Livèche med sursøt dip
Oppskrift

Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør
Oppskrift

Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn
Oppskrift

Asiatisk currysuppe med Livèchekylling
Oppskrift

Fylt kyllinglår med risotto
Oppskrift

Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Oppskrift

Hawaii - Huli huli kylling
Oppskrift

Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets
Oppskrift

Kjøttpai med lam, kylling og svin
Oppskrift

Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Oppskrift

Livèche-schnitzel panert på tre måter
Oppskrift

Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift

Urtestekt Livèche kyllingbryst med rødbete- og bokhveterisotto
Oppskrift