Lau lau betyr «blad blad». Denne tradisjonelle retten får smaken sin fra Taro-blader og Ti-blader som pakkes rundt svinekjøtt, og deretter bakes i en tradisjonell imu-ovn. Man kan også bruke bananblader eller teblader, som er mer tilgjengelig her i Norge.
6 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Stikk svinekjøttet med en spiss kniv og gni med havsalt. Del i 6 like store biter.
2
Del bananblad (kommer som regel i lange remser, omtrent 20 cm brede) i 6 x 50 cm lange biter. Legg 3 te-blader under kjøttet og 3 te-blader oppå kjøttet og plasser midt på bananblad-biten. Brett sidene over kjøttet og rull inn endene. Bind hyssing rundt.
3
Kok pakkene i trykkoker under trykk i 20 minutter.
4
Server med kokt ris.
IMU: Imu er en nedgravd grill-/bakeovn. Tradisjonelt ble slike «ovner» fyrt med sandeltre som varmet opp store steiner, som så «kokte» kjøttet. Hullet i bakken ble dekket med bananblader eller andre blader, deretter ble saltet kjøtt pakket i taro-blader lagt i og dekket med våt strie og jord. Kjøttet ble kokt i 6-7 timer og deretter strimlet for at fettet og smaken skulle blande seg med alt kjøttet.