Homestyle hamburger med Chevre, rødløksmarmelade og søtpotetchips

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Stek rødløk i smør og ha i de andre ingrediensene. Kok det hele på lav varme til det tykner, 35-40 minutter.

2

Skjær søtpotet til tynne chips, bruk gjerne mandolin, og friter de kjapt i nøytral olje. Dryss salt og rosmarin over.

3

Rør sammen yoghurt, gressløk, salt og pepper.

4

Stek burgerne til ønsket stekegrad og legg en skive Chevre over.

Monteres i bagel med salat, epleskiver, dressing, og rødløksmarmelade til slutt.

Servér med søtpotetchips.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.