Flat Iron Steak av storfe er en muskel som sitter i bogbladet og ligger mot yttersiden av dyret. Den har god kjøttsmak og passer fint til til transjering på buffet eller i skiver til selskapsmat. Prøv den sammen med morsomme «curly fries» eller andre spennende potetvarianter.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skrell og kutt potetene i tynne spiraler med en spiralizer. Vend i hvetemel blandet med spisskummen og friter i puljer i varm olje, ca. 180 °C, til gylne og sprø ca. 2 minutter. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.
2
Krydre kjøttet med salt og pepper og grill raskt på høy varme, 3-4 minutter på hver side eller til ønsket ferdighetsgrad. La hvile ca. 10 minutter og skjær i skiver.
3
Del aspargesbønner i to om ønskelig og kok med edamame-bønner i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet og vend med finhakket rødløk, olivenolje, sitronskall og -saft.
4
Vend inn finhakkede urter og smak til med salt og pepper. Server kjøttet med edamame-salat og curley fries.