4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Knus spisskummen og korianderfrø i en morter. Mos inn hvitløkfedd og rør inn paprikapulver og olivenolje til en tykk marinade. Gni kjøttet godt med blandingen.
2
Grill kjøttet på høy varme til godt brunet på utsiden. La ettersteke på svak varme til ønsket kjernetemperatur, 58-60 °C.
3
La kjøttet hvile i 10 minutter og del det i skiver. Server det med pitabrød, agurksalat og safran-yoghurt. Dryss over granateplekjerner og frisk mynte.
4
Persisk agurksalat med mynte
Del agurk i små biter, snitt jalapeño i tynne skiver og dele rødløk i tynne båter. Vend med finhakkede urter. Pisk sammen olivenolje, sitronsaft, za’atar, salt og pepper til en dressing og vend inn.
5
Safran-yoghurt
Pisk yoghurt med safran, honning og sitronsaft.