Grillet får indrefilet med salat, bakt aubergine, granateple og poppet bokhvete

  • min

  1. Krydre fårefileten med salt og pepper, og stek raskt på høy varme i smør til du får en god stekeskorpe, 2-3 minutter på hver side. Ta av varmen og la ettersteke i pannen på lav varme til ønsket kjernetemperatur, 58-60 °C. La hvile og skjær i tynne skiver.

  2. Finstrimle rødløk i tynne båter og slå ut kjernene av granateple. Bland bakt aubergine med rødløk, granateplekjerner og lammekjøtt og vend inn dressingen. Dryss over friske urter og poppet bokhvete.

  3. Poppet bokhvete
    Varm olje i en panne og fres bokhveten til den er sprø og gyllen, og begynner å poppe. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.

  4. Bakt aubergine
    Sett ovnen på 220 °C. Skjær aubergine i skiver ca. 2 cm tykke. Vend skivene med salt, pepper og olje, og fordel utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 35 minutter.

  5. Dressing
    Pisk sammen ingrediensene til dressingen. Kjør den gjerne med en stavmikser slik at den blir godt blandet.