4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kok opp ferskpresset appelsinjuice, hvitløksfedd, rød chili, stjerneanis, brunt sukker, kinesisk cooking wine, oyster sauce og five spice krydder. Reduser til ca. 1 dl.
2
Sett ovnen på 200 °C. Pensle svinenakken med halvparten av glacen, og bak kjøttet i ca. 10 minutter.
3
Finsnitt fennikel, selleri, reddik og eple (legg gjerne i isvann for ekstra sprø grønnsaker). Vend med brønnkarse, limesaft, olivenolje og flaksalt rett før servering.
4
Anrett salat på tallerkener, legg på skiver av kjøtt og drypp over resten av glacen.
Andre oppskrifter med svinenakke
Svinenakke med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetstappe
Oppskrift
Grillet svinenakke med terrine, løkkompott og soya
Oppskrift
Svinenakke «a la crispy duck» med dipsaus, agurk og ris
Oppskrift
Steambuns med svinenakke, syltet agurk og sprøstekt løk
Oppskrift
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift
Ramen med bacon og egg
Oppskrift
Pytt i panne med egg og bacon
Oppskrift
Pulled pork tostadadas med mango- og ananassalsa og syltet rødløk
Oppskrift
Marmorert ytrefilet av storfe servert med Ægirmarinert svinekjake og vårløk
Oppskrift