4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kok opp ferskpresset appelsinjuice, hvitløksfedd, rød chili, stjerneanis, brunt sukker, kinesisk cooking wine, oyster sauce og five spice krydder. Reduser til ca. 1 dl.
2
Sett ovnen på 200 °C. Pensle svinenakken med halvparten av glacen, og bak kjøttet i ca. 10 minutter.
3
Finsnitt fennikel, selleri, reddik og eple (legg gjerne i isvann for ekstra sprø grønnsaker). Vend med brønnkarse, limesaft, olivenolje og flaksalt rett før servering.
4
Anrett salat på tallerkener, legg på skiver av kjøtt og drypp over resten av glacen.
Andre oppskrifter med svinenakke

Svinenakke med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetstappe
Oppskrift

Grillet svinenakke med terrine, løkkompott og soya
Oppskrift

Svinenakke «a la crispy duck» med dipsaus, agurk og ris
Oppskrift

Steambuns med svinenakke, syltet agurk og sprøstekt løk
Oppskrift

Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift

Ramen med bacon og egg
Oppskrift

Pytt i panne med egg og bacon
Oppskrift

Pulled pork tostadadas med mango- og ananassalsa og syltet rødløk
Oppskrift

Marmorert ytrefilet av storfe servert med Ægirmarinert svinekjake og vårløk
Oppskrift