Fremgangsmåte
1
Sett ovn på 120 °C. Finn det naturlige skillet mellom mørbradbiff og mørbradfilet, og del de fra hverandre i senen som sitter mellom. Fjerne senen. Del mørbradbiff i to på langs, da blir det tre tilnærmet like kjøttstykker.
2
Varm opp olje i en stekepanne på middels til høy varme. Krydre mørbraden og brun den over det hele i pannen. Ha smør i underveis.
3
Legg i ildfast form og stek til ønsket kjernetemperatur, 60-65 °C, ca. 1-1,5 time. Ta vare på stekesjyen til sausen.
4
Bakt sellerirot
Vask og bak sellerirøtter helt møre i stekeovn på 180°C i ca. 1 time.
5
Aspargesbønner
Kok opp bønnene og kok al dente. Ha i en bolle og bland inn resten av ingrediensene.
6
Persillesmør
Bland sammen smør, hvitløk, persille og løk med en gaffel og smak til med noen dråper hvitvinseddik.
7
Peppersaus
Rist pepperkorn i en varm tørr panne. Knus halvparten grovt i en morter og sett til side.
8
Finhakk sjalottløk og fres i smør til mykt.
9
Hakk 1/3 av den grønne pepperen og ha hel og hakket grønn pepper sammen med løk og surr noen minutter til.
10
Tilsett vin og sukker og reduser til 1/3.
11
Ha i fløte og kraft og kok inn til ønsket konsistens.
12
Bland inn ristet pepper. Smak til med salt og Worcestersaus.
Andre oppskrifter med mørbrad
![Mørbradfilet med spekeskinkeaioli](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/492985/Trend-Tradisjon-Norsk-biff-Morbradfilet-med-spekeskinkeaioli-no021811_jpg.jpg)
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift
![Biffsnadder av mørbrad med bearnaise](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/5665306/Biffsnadder-med-bearnaise.jpg)
Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Oppskrift
![Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Tapasfjøl-med-mørbrad.jpg)
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift
![Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Lam-mørbrad-frå-hardanger.jpg)
Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift
![Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Storfe-mørbrad-board-3840x3070.jpg)
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift
![Dudefood: Burger - know your meat!](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/477416/Know-your-meat-Dudefood-no019555.jpg)
Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift
![Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/491302/Langtidsstekt-lammelar-med-hvitlok-ansjos-og-rosmarin.jpg)
Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift
![Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/HAWAII_Plate-Lunch-1559.jpg)
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift
![Kushuyaki eller Yakitori](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/381738/YAKITORI-bredde.jpg)
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift
![Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Lammemørbrad-med-karamellisert-kålrotkrem.jpg)
Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift