Fransk Kalvegryte av Gilde Gullkalv

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene i litt grove terninger. Brun kjøttet i god, varm jerngryte eller kjele. Krydre med salt og pepper, og ha på mel. Vend godt inn og fres i et par minutter.

2

Ha på hvitvin og bland det godt inn med melet. Ha så over vann til det dekker kjøttet og gi dette et oppkok. Tilsett grønnsakene og la det trekke under lokk i ca. 1,5 time.

3

Ta opp kjøttet og grønnsakene fra væsken og la dette hvile i en tildekket bolle.

Skru opp temperaturen og la kraften redusere i 10-15 minutter.

4

Visp sammen Crème Fraîche, eggeplommer og sitronsaft i en bolle. Hell blandingen over kraften mens du visper inn på svak varme. Smak til med salt og pepper.

5

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i gryten og varm forsiktig opp (skal ikke koke).

Server med små ovnsbakte poteter.