Focaccia med Gilde Delikatesseskinke, stracciatella og pistasjpesto

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Focaccia

Elt sammen hvetemel, tørrgjær, vann, olje og halvparten av saltet til en smidig deig. Dekk til bakebollen med plast og sett til heving i romtemperatur i 1–2 timer. Sett deigen kaldt til heving over natten. Ta ut deigen og la den temperere i romtemperatur ca. 1 time. Legg bakepapir i to langpanner, drypp raust med olivenolje og fordel deigen i langpanne. La heve til dobbelt størrelse. Drypp over resten av oljen og lag små groper med fingrene i deigen, dryss over resten av saltet. Forvarm stekeovnen til 220 °C og stek focaccia i ca. 20 minutter eller til gyllen og gjennomstekt.

2

Grov pistasjpesto

Rist pistasjnøttene. Grovhakk pistasjnøttene i en blender eller food processor til ønsket tekstur. Ha i hvitløk og revet parmesan, og kjør til alt er grovt blandet. Tilsett olivenolje, salt, pepper og sitronsaft, kjør raskt sammen. Smak til med mer salt og pepper.

3

Monter sandwich

Del focaccia i to, fordel straciatella på begge sider, drypp over litt olivenolje og dryss med salt. Legg på raust med skinke og legg på pistasjpesto. Legg sammen og server.