1 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Beregn ca. 150 g spekemat per person, for eksempel Tronfjell velhengt spekeskinke, lomo og coppa fra Tynset.
Dander spekematen fint på en fjøl og server lompe-chips og urterømme til.
2
Lompe-chips med ramsløksalt
Sett ovnen på 200 °C. Skjær lompene i mindre biter og spre utover stekebrett dekket med bakepapir.
Pensle lompe-chipsene med rapsolje og dryss over ramsløksalt. Stek i ovnen i 8-10 minutter eller til gylne og sprø.
3
Urterømme
Bland rømme med hakkede urter, salt og pepper.
Andre oppskrifter med spekemat
Bakt ost med spekemat
Oppskrift
Planke med tapaspølser, spekemat, rugbrødchips og aioli
Oppskrift
Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade
Oppskrift
Bruschetta med salami, cæsarspread og fennikel
Oppskrift
Vafler med urter, kremost og skinke
Oppskrift
Tronfjell med grønn asparges
Oppskrift
Salamiomelett
Oppskrift
Italiensk pizza med Salami Siliana og sopp
Oppskrift
Jordskokksuppe med sprøstekt Coppa fra Tynset
Oppskrift
Spansk omelett med salami-spyd
Oppskrift
Pizza Bianca med spekeskinke
Oppskrift