1 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Beregn ca. 150 g spekemat per person, for eksempel Tronfjell velhengt spekeskinke, lomo og coppa.
Dander spekematen fint på en fjøl og server lompe-chips og urterømme til.
2
Lompe-chips med ramsløksalt
Sett ovnen på 200 °C. Skjær lompene i mindre biter og spre utover stekebrett dekket med bakepapir.
Pensle lompe-chipsene med rapsolje og dryss over ramsløksalt. Stek i ovnen i 8-10 minutter eller til gylne og sprø.
3
Urterømme
Bland rømme med hakkede urter, salt og pepper.
Andre oppskrifter med spekemat

Planke med tapaspølser, spekemat, rugbrødchips og aioli
Oppskrift

Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade
Oppskrift

Bruschetta med salami, cæsarspread og fennikel
Oppskrift

Vafler med urter, kremost og skinke
Oppskrift

Tronfjell med grønn asparges
Oppskrift

Salamiomelett
Oppskrift

Italiensk pizza med Salami Siliana og sopp
Oppskrift

Spansk omelett med salami-spyd
Oppskrift

Pizza Bianca med spekeskinke
Oppskrift