4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Posjer egg i lettkokende saltet vann tilsatt litt eddik, ca. 3-4 minutter. Løft ut og skyld raskt i kaldt vann.
Fres spinat i en varm panne med smør til den faller sammen. Kok asparges raskt i lettsaltet vann og skyld i kaldt vann.
Fordel spinat, asparges og spekeskinke på sveler og topp med posjert egg og spirer. Server med hollandaisesaus.
2
Sveler
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og rør inn med kulturmelk. Vend inn hvetemel og natron til en klumpfri røre. La svelle i 15 minutter. Stek små sveler i en varm panne med smør til gylne på begge sider.
3
Hollandaisesaus
Pisk eggeplommer i en bolle av glass eller metall. Tilsett sitronsaft og salt. Sett bollen over vannbad og spe inn smøret mens det piskes. Visp til du har en tykk saus og alt smøret er i. Smak til med salt og pepper.
Andre oppskrifter på spekeskinke

Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift

Pizza Bianca med spekeskinke
Oppskrift

Tronfjell velhengt spekeskinke med fiken og hasselnøtter
Oppskrift

Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Oppskrift

Omelett med tomat, mozzarella, basilikum og Tronfjell velhengt spekeskinke
Oppskrift

Fjøl med spekemat, urterømme og lompe-chips
Oppskrift

Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade
Oppskrift

Vafler med urter, kremost og skinke
Oppskrift

Fylte Livèchekyllingrullader med ricotta, rosenkål og valnøtter
Oppskrift

Fylt kyllinglår med spinat og blåmuggost - servert med jordskokkpuré, syltede pærer og demi glaze
Oppskrift

Salamiomelett
Oppskrift

Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift

Grove vafler med ost og Tronfjell spekeskinke
Oppskrift

Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy
Oppskrift

Planke med tapaspølser, spekemat, rugbrødchips og aioli
Oppskrift