4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær løk i tynne skiver og fres i en gryte med smør til godt brunet, ca. 15 minutter. Rør hele tiden. Dryss over salt og sukker og fres videre i 1 minutt. Hell på øl og la koke ned til all væsken har fordampet og stek videre til løken er karamellisert.
2
Sprøstek bacon og la renne av seg på kjøkkenpapir. Krydre burgeren med salt og pepper og grill på begge sider til medium stekt.
3
Legg blåmuggost på toppen av hver burger og la ligge under lokk på indirekte varme noen minutter slik at osten smelter.
4
Del burgerbrød i to, monter med aioli, karamellisert løk, stekt bacon og burger med blåmuggost.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift
Burger med basilikumaioli
Oppskrift
Burger med fetakrem og løkringer
Oppskrift
Burger med ovnsbakte poteter
Oppskrift
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
Oppskrift
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Oppskrift
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
Oppskrift
Burger med marinerte tomatskiver
Oppskrift
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Oppskrift
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Oppskrift
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Oppskrift
Burrito med brisket-deig
Oppskrift
Pasta med biff- og soppbolognese
Oppskrift
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift
Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift