Fremgangsmåte
1
Gulrot- og appelsindressing
Skrell gulrot og kok i olje under lokk til gulroten er helt mør.
Hell av halvparten av oljen og kjør resten med gulroten i en blender, til puré.
Bland inn innkokt appelsinjuice og smak til med salt og eventuelt litt sitron.
2
Peanøttdressing
Ha peanøttsmør, limejuice, sesamolje, fish sauce, soyasaus, riseddik, sriracha, honning og koriander i en liten blender og kjør til en kremet saus. Smak eventuelt til med salt.
Kjør salaten i slynge og legg den opp etter ønske. Fordel skiver av svin indrefilet og drypp over noe an dressingen. Dryss over litt ekstra koriander og server resten av sausen ved siden av.
3
Spicy urte-ranchdressing
Ha lettrømme, majones, melk, hvitløk, urter, chili og sitron i en liten blender og kjør til en jevn, grønn saus. Smak til med salt og pepper.
4
Sitrusdressing
Ha juice, olje, sennep, honning, eddik og en klype salt og litt pepper i et glass og rist til væsken emulgerer.
5
Tahinidressing
Ha tahini, sitronsaft, hvitløk, olje, yoghurt, pecorino, salt, kajennepepper og litt av vannet i en liten blender og kjør til er jevn krem. Tilsett mer vann til ønsket konsistens.
6
Asiatisk vinaigrette
Bland eddik, soya, finrevet ingefær, sesamolje og honning i en liten bolle.
Rist sesamfrø i en tørr, varm panne, til gylne. Dryss på toppen av vinaigretten.
7
Rosa gudinne-dressing
Kjør kokt rødbete, hvite bønner, hvitløk, honning og olje til puré i en blender. Smak til med sitronzest, juice, salt og pepper. Kjør til helt glatt.
Tilsett juice og finrevet skall fra sitronen.
8
Bærvinaigrette
Legg bær i en blanding av eddik, honning og olje og la stå over natten på kjøkkenbenken. Rør godt sammen.