Dobbel hamburger med Thousand Island og pommes frites

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Bland sammen ingrediensene til dressingen og sett til side.

2

Del potetene i tykke skiver, så i staver. Tørk på et kjøkkenpapir.

3

Varm opp olje i en gryte og friter potetstaver i omganger. Legg underveis på et kjøkkenpapir. Gjenta prosessen, slik at friesen blir dobbelfritert. Strø på litt flaksalt.

4

Stek hamburgere slik du ønsker dem, legg ost på underveis.

5

Del løk i tynne ringer og tomat i skiver.

6

Ha dressing på hamburgerbrød. Legg på salatblad, burger med ost, nok en burger, sylteagurk, tomat og løk. Topp med hamburgerbrød.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.