Deep Dish Chicagostyle Bolognesepizza

8 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Deep Dish pizzadeig

Smuldre gjæren i vannet og bland inn sukker. La stå i 10 minutter, til det bobler lett.

Tilsett olje, mel og salt og elt til en smidig deig, 5-7 minutter.

Legg i hevebolle, dekk til og la heve et par timer i romtemperatur, til dobbel størrelse.

Sett kjølig 8-72 timer, hvis pizzaen ikke skal lages med en gang.

2

Utbaking

Forvarm ovn til 220°C.

Smør en dyp pizzaform eller paiform, ca. 25 cm, med litt olje og trykk deigen ut slik at den også dekker kantene.

Dekk bunnen med 150 g revet ost og ha i Ajour Bolognesebase.

Dryss resten av osten på toppen.

Stek i 25-30 minutter, til osten bobler og bunnen er gyllen.

La pizzaen hvile i 10 minutter før den skjæres i biter.

Server med grønn salat.