8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Deep Dish pizzadeig
Smuldre gjæren i vannet og bland inn sukker. La stå i 10 minutter, til det bobler lett.
Tilsett olje, mel og salt og elt til en smidig deig, 5-7 minutter.
Legg i hevebolle, dekk til og la heve et par timer i romtemperatur, til dobbel størrelse.
Sett kjølig 8-72 timer, hvis pizzaen ikke skal lages med en gang.
2
Utbaking
Forvarm ovn til 220°C.
Smør en dyp pizzaform eller paiform, ca. 25 cm, med litt olje og trykk deigen ut slik at den også dekker kantene.
Dekk bunnen med 150 g revet ost og ha i Ajour Bolognesebase.
Dryss resten av osten på toppen.
Stek i 25-30 minutter, til osten bobler og bunnen er gyllen.
La pizzaen hvile i 10 minutter før den skjæres i biter.
Server med grønn salat.