4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Stek bacon sprø i en varm panne eller ved å spre utover et stekebrett og steke i ovnen (15-20 minutter på 200 °C.) Stek speilegg og rist brødskiver. Server med bakte bønner og hashbrowns.
2
Grovriv potetene og la ligge i kaldt vann i 15 minutter for å trekke ut noe av stivelsen. Skyll godt og la ligge i friskt, nytt vann i 5 minutter til. Hell av vannet og press ut så mye av fuktigheten som mulig, gjerne med et klede eller kjøkkenpapir.
Grovriv løken og bland med potetene. Tilsett salt, pepper, eggehvite og hvetemel. Form små flate lapper og stek gylne på begge sider i en varm panne med smør. La dem ev. ettersteke i ovn på lav varme til de er helt møre.
3
Sett ovnen på 200 °C. Skyll bønnemiksen godt og vend med de bakte bønnene og hakkede tomater.
Finhakk chili og ha alt i en ildfast form med hele, skrellede hvitløkfedd, timian, salt, pepper og cherrytomater.
Stek i ovnen i ca. 25 minutter. Rør gjerne litt underveis.