Chili con carne med maisbrød

6-8 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Hakk løk og finhakk hvitløk og chili. Varm olje i en stor gryte og fres løk, hvitløk og chili mykt.

2

Ha i chilipulver, spisskummen, kanel, salt og pepper, og fres et par minutter. Del stangselleri i tynne skiver og paprika i små biter, ha i og fres noen minutter til. Rør inn tomatpuré og rør et par minutter.

3

Tilsett kraft og tomat, og kok opp. La småkoke i ca. 15-20 minutter. Skyll bønnene godt og ha i med stekt kjøttdeig. Rør til akkurat gjennomvarmt.

4

Ønsker du en dypere, mer autentisk smak, hakker du mørk sjokolade og rører inn. Smak til med salt og pepper og ev. 1 klype sukker. Server med frisk koriander, revet ost og maisbrød.

5

Maisbrød

Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, med olje.

Bland sammen maismel, mel, sukker, bakepulver og salt. Visp sammen melk, egg og olje og hell over i det tørre, bland godt.

Hell deigen over i formen, dryss over urter og salt og stek i ca. 20 minutter til toppen er gyllen.