6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Hakk løk og finhakk hvitløk og chili. Varm olje i en stor gryte og fres løk, hvitløk og chili mykt.
2
Ha i chilipulver, spisskummen, kanel, salt og pepper, og fres et par minutter. Del stangselleri i tynne skiver og paprika i små biter, ha i og fres noen minutter til. Rør inn tomatpuré og rør et par minutter.
3
Tilsett kraft og tomat, og kok opp. La småkoke i ca. 15-20 minutter. Skyll bønnene godt og ha i med stekt kjøttdeig. Rør til akkurat gjennomvarmt.
4
Ønsker du en dypere, mer autentisk smak, hakker du mørk sjokolade og rører inn. Smak til med salt og pepper og ev. 1 klype sukker. Server med frisk koriander, revet ost og maisbrød.
5
Maisbrød
Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, med olje.
Bland sammen maismel, mel, sukker, bakepulver og salt. Visp sammen melk, egg og olje og hell over i det tørre, bland godt.
Hell deigen over i formen, dryss over urter og salt og stek i ca. 20 minutter til toppen er gyllen.
Andre oppskrifter med kjøttdeig
Burritos på 3 måter
Oppskrift
Pizza med asiatiske smaker
Oppskrift
Pasta Bolognese med lammekjøttdeig
Oppskrift
Ostegratinerte pannekaker med tacofyll
Oppskrift
Skotske egg med betesalat
Oppskrift
Sitronpasta med kyllingkjøttdeig
Oppskrift
Kjøttkaker med urter, pinjekjerner og feta, servert med rød bulgur
Oppskrift
Sliders og Cevapchichi
Oppskrift
Fylte kikertpannekaker med lam og zhug
Oppskrift
Tyrkisk pide med lam, spinat og egg
Oppskrift
Lammeburger med tzatziki og grillede grønnsaker
Oppskrift
Gyoza med kylling og dipsaus med ingefær
Oppskrift
Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon
Oppskrift
Köfte med marinert kålsalat og pistasjpesto
Oppskrift
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Oppskrift
Lammeburger med tzatsiki og ovnstekte båtpoteter
Oppskrift
Gyoza med svinekjøtt og dipsaus med hvitløk
Oppskrift
Kebab med tahinidressing og granateplesyltetøy
Oppskrift