Chijimi er opprinnelig en koreansk rett. Dette er pannekaker som tilsettes ulike grønnsaker, for eksempel kimchi, i røren og smaksettes med det man ønsker. Ved siden av serveres en dipsaus basert på soyasaus.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Ha hvetemel, egg, salt, sesamolje og sesamfrø i en stor bolle. Rør inn vann til en klumpfri røre.
2
Tilsett shiratamako og la røren hvile i kjøleskapet, gjerne et par timer.
3
Lag sausen: Bland sammen soyasaus, eddik, sukker, sesamfrø og sesamolje. Tilsett litt tørket chili om du ønsker en sterkere saus.
4
Grovhakk kimchi og finsnitt vårløk. Vend inn i røren og stek tykke, store pannekaker i en varm stekepanne med litt sesamolje.
5
Stek i 2-3 minutter, eller til kanten blir sprø. Snu pannekaken og stek i 2 minutter til. Gjenta med resten av røren.
6
Del pannekakene i biter og server med dipsaus. Smaker også godt sammen med tangsalat.
Tips! Har du rester av kjøtt, f.eks. svin eller kylling, kan du frese et par ss i pannen før du heller i røren. Det er også fint å blande inn andre grønnsaker hvis du har rester.
Andre oppskrifter med pannekaker
Fluffy japanske pannekaker
Oppskrift
Ostegratinerte pannekaker med tacofyll
Oppskrift
Pannekaker med 6 ulike tilbehør
Oppskrift
Pannekaker med ertesuppe og bacon
Oppskrift
Pannekake med vaniljekrem og bærkompott
Oppskrift
Pannekakewraps med tomat og fetaost
Oppskrift
Pannekaker med flesk og ertesuppe
Oppskrift
Pannekaker med stekte epler, brie og honning
Oppskrift
Pannekaker med vaniljeis og salt karamellsaus
Oppskrift
Pannekaker med banan, krem, is, karamellsaus og pistasjnøtter
Oppskrift
Pannekakewraps med røkelaks og rekesalat med egg
Oppskrift
Pannekaker med skinke, asparges, cottage cheese og spinat
Oppskrift
Pannekaker fylt med Vikingskinke og asparges, gratinert med parmesan
Oppskrift
Dessertpannekake med is og bær
Oppskrift
Fylte kikertpannekaker med lam og zhug
Oppskrift
Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Oppskrift