Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kna salt og pepper inn i burgerdeigen og form til burgere. Grill på høy varme på begge sider til ønsket kjernetemperatur.

Legg på skiver med ost og la smelte et par minutter.

Server i burgerbrød med issalat, trøffelmajones og syltet rødløk.

2

Trøffelmajones

Lag majones selv eller bruk ferdig. Vend inn finhakket trøffel og smak ev. til med trøffelolje.

3

Syltet rødløk

Skjær rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend med sukker, salt og eddik og la trekke i ca. 20 minutter.

4

Briochebrød

Ha hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i bakebollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt inn smør og egg, og spe med vann og melk mens maskinen går.

Elt deigen i 10 minutter på lav hastighet til en smidig, men løs deig.

Dekk til bollen og la heve til dobbelstørrelse, ca. 1,5 timer. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Form til burgerbrød og legg over på bakebrett dekket med bakepapir. Dekk til og la etterheve i ca. 1 timer.

Forvarm ovnen til 200 °C. Lettpisk egg og pensle brødene. Stek midt i ovnen til gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist, gjerne med et håndkle over om du ønsker dem litt myke.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.