4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skrell løk og finsnitt på mandolin til tynne ringer.
2
Varm olje til fritering og friter løk i puljer til gyllen og sprø, ca. 1 minutt. La renne godt av seg på kjøkkenpapir.
3
Del poteter i båter og vend med olje. Fordel utover en ildfast form og fordel smør i små biter utover. Dryss over salt, pepper, tørkede urter og paprika og stek i ovnen på 220 °C i ca. 25 minutter. Rør gjerne underveis.
4
Varm opp ferdigstekte hamburgere og server med burgerbrød, salat, dressing, ketchup og sennep, toppet med sprøstekt løk og potetbåter til.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift
Burger med basilikumaioli
Oppskrift
Burger med ovnsbakte poteter
Oppskrift
Burger med marinerte tomatskiver
Oppskrift
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Oppskrift
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Oppskrift
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Oppskrift
Burrito med brisket-deig
Oppskrift
Burger med fetakrem og løkringer
Oppskrift
Pasta med biff- og soppbolognese
Oppskrift
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift
Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift