4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær løk og agurk tynt på mandolin og la marinere i eddik, sitron, sukker, salt og pepper, ca. 10 minutter.
2
Elt inn oregano, salt og pepper i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og medium stekt.
3
Fetakrem
Finhakk hvitløk og mos med feta og rømme. Bruk en gaffel. Blandingen kan være litt klumpete. Vend inn hakket mynte og basilikum. Smak til med salt og pepper.
4
Løkringer
Varm opp olje til fritering (180 °C). Skjær løk i skiver, del i ringer og legg i kaldt vann i 10 minutter. La tørke godt av på tørkepapir.
Rør sammen øl, hvetemel og bakepulver til en glatt røre. Dypp ringene i røren så de er godt dekket og fritér til gylne. Gjør dette i puljer. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.
5
Server burgeren i burgerbrød med salat, lettsyltet rødløk og agurk, tomatskiver og fetakrem. Server løkringer til.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift
Burger med basilikumaioli
Oppskrift
Burger med ovnsbakte poteter
Oppskrift
Burger med marinerte tomatskiver
Oppskrift
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Oppskrift
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Oppskrift
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Oppskrift
Burrito med brisket-deig
Oppskrift
Pasta med biff- og soppbolognese
Oppskrift
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift
Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift