4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Elt salt og pepper inn i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og gjennomstekt.
2
Basilikumaioli
Bruk romtempererte ingredienser når du lager aioli. Riv hvitløk fint og kjør i en kjøkkenmaskin med visp sammen med eggeplommer, sennep, eddik, salt og pepper. Spe med solsikkeolje i en tynn stråle mens maskinen går til du har en tykk og fast aioli.
Tilsett kaldt vann og kjør til blandingen blir lys og luftig. Spe med resten av oljen og juster ev med mer vann om blandingen blir for tykk. Kjør inn basilikum til slutt. Smak til med salt og pepper og ev. litt sitron.
3
Del løk og tomat i skiver og server burgeren i hamburgerbrød med salat, rødløk, tomat og basilikumaioli.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig

Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift

Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift

Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Oppskrift

Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Oppskrift

Hamburger med avokado- og mangosalsa
Oppskrift

Burrito med brisket-deig
Oppskrift

Burger med fetakrem og løkringer
Oppskrift

Pasta med biff- og soppbolognese
Oppskrift

Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift

Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift