4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Elt burgerdeigen med salt og pepper til en seig deig. Form til burgere og grill på begge sider på en varm grill. Legg over på indirekte varme, legg på ost og la steke til osten er smeltet.
2
Stek bacon sprøtt og legg på burgeren. Grill jalapeños på varm grill til gylne og myke, ca. 2 minutter.
3
Grill burgerbrødet og server til burgeren med chilimajones, tomatskiver, friterte løkringer og grillet jalapeños.
4
Løkringer
Skrell løk og skjær i skiver, ca. 1 cm tykke. Løsne i ringer og legg i kaldt vann i 10 minutter. Tørk godt av på tørkepapir.
Varm opp olje til fritering (180 °C).
Rør sammen øl, hvetemel og bakepulver til en glatt røre. Dypp ringene i røren så de er godt dekket og friter til gylne. Gjør dette i puljer. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift
Burger med basilikumaioli
Oppskrift
Burger med fetakrem og løkringer
Oppskrift
Burger med ovnsbakte poteter
Oppskrift
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
Oppskrift
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Oppskrift
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
Oppskrift
Burger med marinerte tomatskiver
Oppskrift
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Oppskrift
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Oppskrift
Burrito med brisket-deig
Oppskrift
Pasta med biff- og soppbolognese
Oppskrift
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift
Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift