Brisket er et kjøttstykke som egner seg godt til langtidstilberedning. Du får et ekstremt mørt, saftig og smaksrikt resultat. Her har vi valgt å ha potetene som en del av de kremede rotgrønnsakene, men du kan også servere med kokte poteter eller en potetpuré ved siden av.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Vakuumer kjøttet og kok sous vide ved 58,8 °C i 24 timer. Dette gir et nydelig rosa kjøtt. Ønskes et mer kokt kjøtt, kan maskinen stilles inn på 70 °C i 24 timer. Tørk godt av kjøttet og brun det på høy varme. Del i tynne skiver ved servering.
2
Skrell og del rotgrønnsakene i like store terninger. Forvell i lettsaltet kokende vann, ca. 5 minutter. Kok opp kremfløte og la redusere til 2/3 eller til den tykner. Vend med grønnsakene og finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips! Her har vi valgt å ha potetene som en del av de kremede rotgrønnsakene, men du kan også servere med kokte poteter eller en potetpuré ved siden av.
Andre oppskrifter med brisket
Dudefood: Pulled veal brisket
Oppskrift
Burrito med brisket-deig
Oppskrift
Sliders av brisket med to toppings
Oppskrift
Brisket med ovnsbakte beter
Oppskrift
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Oppskrift
Okserullade med feta, urter og spinat, fondantpotet og aigre doux
Oppskrift
Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift