Storfekjaker blir fantastisk mørt og godt når det blir braisert. Ha i gulrot, løk, hvitløk, sellerirot og hakkede tomater i en gryte og la det putre i flere timer i ovnen. Serverer du sammen med mandelpotetmos og sprøstekt spekeskinke blir dette en sikker vinner.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Svi av storfekjakene i en varm panne og krydre med salt og pepper. Kutt opp gulrot, løk, hvitløk og sellerirot i biter og brun raskt i stekepanne. Legg storfekjakene og grønnsakene i en ildfast form sammen med sitronbåter, finhakket chili og hakkede tomater. Hell over oksekraft og rødvin. Stek i ovn på 150 °C i 3,5-4 timer.
2
Vask og skrubb mandelpotetene og kok med sellerirot i biter til møre. Hell av vannet på potetene, ha i smør og mos potetene og selleriroten. Rør inn pepper og timian, ha i egg og rør rundt. Mosen skal ha en litt grov tekstur. Smak til med salt. Sprøstekt spekeskinken i stekepanne og legg over på kjøkkenpapir. Del i biter og dryss over før servering.
3
Skjær kjakene i skiver, ha over grønnsaker og sjysausen. Servér med en mandelpotetmos med sprøstekt Tronfjell.