Bowl med Meksikanske kjøttboller, ris, chipotlesaus og hvit bønne-guacamole

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Ris

Kok ris etter anvisning på pakken.

2

Chipotlesaus med kjøttboller:

Varm olje over middels høy varme i en stor panne. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.

Tilsett hakket Adobo Chile og la surre i 5 minutter. Tilsett hakkede tomater, Adobo-saus og sukker. Kok opp og la småkoke, skru deretter ned varmen. Rør innimellom.

Ha kjøttbollene i sausen og la dem gjennomvarmes.

3

Hvit bønne-guacamole:

Sil av og skyll bønnene, ha i en liten blender og kjør til puré. Ha i en bolle.

Knus avokado grovt med gaffel på en fjøl og vend inn i bønnepuréen sammen med limesaft.

Rør inn finhakket løk og smak til med salt.

4

Servering:

Ha ris i bollene, topp med kjøttboller i saus, bønneguacamole, en klatt rømme og hakket koriander. Server med syltet jalapenos og ekstra lime.