4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Vend med litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
2
Kok egg til ønsket konsistens, 3-5 minutter for bløtkokt, 6-8 minutter for smilende og 8-10 minutter for hardkokt. Skrell og del i to. Eller bruk Priors kokte skrelte egg i lake.
3
Finsnitt grønnkålen og fres den noen minutter i en panne med litt olje.
Del gulrot i staver, reddiker og fennikel i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og avokado i skiver.
Tips!
Syltet rødløk lager du av skivet rødløk syltet i lake bestående av 1 del eddik, 2 deler sukker og ev. litt vann
4
Lag dressingen ved å røre ut sesampastaen med sitronsaft og noen spiseskjeer med vann. Den vil først bli hard og tørr. Spe så gradvis med mer og mer vann til du har en kremet, tyktflytende dressing. Smak til med mer salt og pepper.
5
Fordel alle ingrediensene i porsjonsboller. Topp med syltet rødløk og tahinidressing.
Andre oppskrifter med kokt egg
Rugbrød med avokadomos og kokt egg
Oppskrift
Cæsarsalat med asparges, varmrøkt laks og kokt egg
Oppskrift
Tomatsuppe med forskjellig topping
Oppskrift
Diabloegg
Oppskrift
BLT-sandwich med hardkokt egg
Oppskrift
Lun egg- & baconsalat
Oppskrift
Pannekakewraps med røkelaks og rekesalat med egg
Oppskrift
Cæsarsalat med kyllingbacon og egg
Oppskrift
Salatbowl med egg og avokado
Oppskrift