4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Lag bearnaise ved å smelte smør på svak varme. Sett til side i ca. 10 minutter eller til melkepartiklene har sunket til bunns. Hell så av det klarnede smøret.
2
Finhakk sjalottløk og estragon. Kok opp med laurbærblad, eddik, hvitvin og pepper i en liten gryte. Reduser til det er litt under halvparten av væsken igjen, ca. 8 minutter. Sil over i en glass- eller metallbolle.
3
Sett bollen med reduksjonen over vannbad (over en gryte med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke berøre vannet.). Ha i eggeplommene og pisk til en luftig eggedosis. Visp til blandingen begynner å tykne.
4
Spe gradvis med klarnet smør i en tynn stråle mens det piskes konstant, som når du lager majones. Visp over varmen til alt smøret er i og du har en tykk saus. Ta av varmen og smak til med sitron, salt og pepper. Hold varm, men ikke la koke.
5
Del mørbrad i strimler, sopp og løk i båter og paprika i biter. Varm en panne med olje og brun kjøttet raskt, ca. 2 minutter. Legg til side. Stek løk og sopp i samme panne. Tilsett eventuelt litt mer olje.
6
Stek til det begynner å få farge. Ha i paprika og stek noen minutter til. Vend inn kjøttet og stek 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server biffsnadder med bearnaisesaus og gjerne pommes frites eller søtpotetfries.
Andre oppskrifter med mørbrad
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift
Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift
«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift
Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift
Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift
Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift