BBQ: Meksikansk BBQ-sliders med guacamole, maisfritters og tomatillosalsa

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Guacamole

Mos avokado fint og tilsett limesaft.

Grovhakk tomatillo og grønn chili og vend inn i avokadomosen med rødløk og koriander. Smak til med salt og pepper.

2

Maisfritters

Visp sammen hvetemel, bakepulver, chilipulver, salt, pepper og melk til jevn røre. Vend inn maiskorn, koriander og fetaost.

Varm olje i en stor kjele. Bruk to teskjeer og form små baller av røren, friter i 1-2 minutter til de er gylne, og legg over på kjøkkenpapir. Hold fritters varme frem til servering.

3

Burger

Trykk burgeremnene flate, pensle med BBQ-saus og krydre med salt og pepper. Grill burgerne på direkte varme i ca. 4 minutter på hver side.

Grill burgerbrød. Anrett ruccola, guacamole, burgere og fritters i burgerbrød, topp med koriander.

Server med sterk chilisaus og tomatillosalsa

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.