American BBQ: Oklahoma Smashburger

TREND: Oklahoma Smashburger!

Smashburger ble introdusert på grillscenen for noen år siden. Burgeremner blir presset på den brennende varme grillen, noe som resulterer i en saftig kjerne og sprø kanter. I år derimot, handler alt om Oklahoma-smash; En burger pluss en enorm haug med løk. Dette er en burgertrend som er i ferd med å få fotfeste.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Del løk i tynne skiver, gjerne med mandolin. Legg i bolle og dryss på litt salt. Dekk til og sett i kjøleskapet i én time.

2

Krydre burgeremnene forsiktig med salt og pepper.

Hell væsken av løken, legg på et papirhåndkle og press ut så mye veske som mulig. Legg til side.

3

Fyr opp grillen eller varm en stor stekepanne.

Ha litt olje i pannen på middels til høy varme, legg små løkhauger i pannen. Legg et burgeremne på hver løkhaug og press burgeremne hardt ned i løken med en stekespade. Stek i 3-4 minutter, snu og stek videre i ca. 4 minutter. Gjenta med resten.

4

Smelt ost på toppen av burgerne, om ønskelig.

Varm burgerbrød, smør bunnene med sennep, legg tre burgere med løk i hvert i hvert burgerbrød. Topp med majones, legg på toppen og server.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.