TREND: Oklahoma Smashburger!
Smashburger ble introdusert på grillscenen for noen år siden. Burgeremner blir presset på den brennende varme grillen, noe som resulterer i en saftig kjerne og sprø kanter. I år derimot, handler alt om Oklahoma-smash; En burger pluss en enorm haug med løk. Dette er en burgertrend som er i ferd med å få fotfeste.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Del løk i tynne skiver, gjerne med mandolin. Legg i bolle og dryss på litt salt. Dekk til og sett i kjøleskapet i én time.
2
Krydre burgeremnene forsiktig med salt og pepper.
Hell væsken av løken, legg på et papirhåndkle og press ut så mye veske som mulig. Legg til side.
3
Fyr opp grillen eller varm en stor stekepanne.
Ha litt olje i pannen på middels til høy varme, legg små løkhauger i pannen. Legg et burgeremne på hver løkhaug og press burgeremne hardt ned i løken med en stekespade. Stek i 3-4 minutter, snu og stek videre i ca. 4 minutter. Gjenta med resten.
4
Smelt ost på toppen av burgerne, om ønskelig.
Varm burgerbrød, smør bunnene med sennep, legg tre burgere med løk i hvert i hvert burgerbrød. Topp med majones, legg på toppen og server.