Dette er den undervurderte helten av amerikansk BBQ! Burnt ends blir typisk laget av den fetere enden av storfe brisket og kokt i timevis. Dette er en skikkelig godbit med masse smak og saftig tekstur. Retten har sin opprinnelse i rester etter brisket som ble stekt crispy og glasert med masse saus og brunt sukker - og deretter servert på brød. Etter hvert har det også kommet til flere varianter av «poor mans burnt ends», der man lager det av både pork belly og av pølserester.
4-6 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Burnt ends av Ungfe høyrygg
Forvarm grill til 135 °C.
Gni inn kjøttet med sennep og dryss over krydderblandingen.
Grill på indirekte varme, til kjernetemperatur er ca. 73 °C, ca. 5 timer.
Ta ut, pakk inn i folie og grill videre til kjernetemperaturen er 90 °C, ca. 1 time til.
La hvile i 15-20 minutter.
2
Del i biter, ca. 2-4 cm store biter, ha i en bakk, dryss over mesteparten av sukkeret og BBQ-sausen. Spar et par spiseskjeer til senere. Vend godt inn.
3
Sett bakken på grillen, sett på lokk og la stå til sausen bobler og kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre, ca. 1,5-2 timer. Dryss litt sukker og saus de siste minuttene og server.
4
Burnt ends – Gilde Pork Belly Strips
Forvarm grill til 135°C.
Bland alle ingrediensene til krydderblandingen og vend inn kjøttet, til alt har fått krydderblanding over seg.
Grill under lokk i 2 timer.
Legg kjøttet i en bakk og dekk med folie.
5
Bland alle ingrediensene til sausen, ha i kjele og kok opp. La småkoke i 10 minutter.
Hell sausen over kjøttet og vend godt inn.
Sett bakken på grillen, skru opp varmen til 180°C og grill i 10-15 minutter.
La hvile 20 minutter før servering.
6
Burnt ends - Pølser
Legg pølsene i en ziplock-pose og ha i sennep. Gni godt slik at alle pølsene blir dekket. Ha i krydderblanding og gjenta.
Varme opp grill til 120°C og grill pølsene til mørke og gylne.
7
Bland ingrediensene til sausen.
8
Ta ut pølsene og del opp i biter, vend dem godt inn i sausen. Bruk en metallform og legg i pølsebitene.
Sett opp varmen til 180°C og la pølsebitene karamelliseres i ca. 20 minutter.