Bakt betesalat med kalkunfilet, chevrekrem og bærvinaigrette

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kalkunfilet

Forvarm ovn til 200 °C. Gi kalkunkjøttet stekeskorpe i en panne og dryss på litt salt og pepper. Bak videre i ovnen til en kjernetemperatur på 65 °C. La hvile i minst 15 minutter før du skjærer det i 0,5 cm tykke skiver. Riv det så i mindre biter.

2

Beter

Forvarm ovn til 200 °C. Legg betene i ildfast form og bak til møre (de varierer i størrelse, skrell dem og del i jevne båter.)

3

Bærvinaigrette

Legg bær i en blanding av eddik, honning og olje og la stå over natten på kjøkkenbenken. Rør godt sammen.

4

Chevrekrem

Ha Snøfrisk, yoghurt, salt og sitron i en liten mikser. Pisk til en jevn krem.

5

Salat

Bre kremen over et salatfat, legg på biter av beter, bær, babyleaf og kalkun. Klyp biter av chevre og fordel over. Drypp over bærvinaigrette og dryss over urter.