Anbefalt oppvarming av Ajour-gryter:
Fra kjølt tilstand:
Kombidamper: Posene legges på rist og dampes ved 100 °C i ca. 50 minutter.
Vannbad: Posene legges i kokende vann i ca. 45 minutter.
Produktet kan også varmes direkte i kjele under omrøring.
Fra fryst tilstand:
Kombidamper: Posene legges på rist og dampes ved 100 °C i ca. 90 minutter.
Vannbad: Posene legges i kokende vann i ca. 80 minutter.
Fremgangsmåte
1
Rundstykker (ca. 22 stk)
Rør sammen sammalt grov rug, havregryn, hvetemel, flaksalt, sukker, tørrgjær og vann til en deig. Dekk til og la heve over natten i kjøleskap.
2
Sett ovnen på 220 °C. Bland frøene sammen i en bolle.
3
Hvelv deigen ut på melet bakebord, del i emner med en deigskrape og dypp toppen på hvert emne i frøblanding. Deigen er løs, så de får en rustikk form. Sett rundstykkene på et stekebrett med frøsiden opp.
4
Dekk til og la etterheve i 30 minutter. Stek rundstykkene i ovnen i ca. 20 minutter og avkjøl på rist.
5
Tips!
Pisk gjerne opp romtemperert smør med en ballongvisp for en mer luksuriøs vri. Da er det også lettere å smøre på flatbrød.
Server vår deilige lapskaus, brun eller lys, med klassisk flatbrød og smør, eller hjemmebakte rundstykker og tyttebær.
Andre oppskrifter med Ajour-produkter
Ajour Rundstykker med frø
Oppskrift
Ajour Tex-Mex-gryte med guacamole og salsa
Oppskrift
Ajour Gratinert Tex-Mex-gryte dip
Oppskrift
Ajour Biff Stroganoff med potetmos og salat
Oppskrift
Fylte paprika med Ajour Biff stroganoff
Oppskrift
Ajour Kantonesisk gryte med asiatisk slaw
Oppskrift
Ajour «Fried rice» med kantonesisk gryte i pitabrød
Oppskrift
Ajour Thaigryte med ris
Oppskrift
Ajour Thaigryte tilsatt svinekjøtt
Oppskrift